Paste cu carne tocata la cuptor

de adasev12 in Penne, 15 Aug 2011 | 36493 vizualizari

 

Pastele cu carne tocata la cuptor sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 frunze de dafin
  • oregano, sare , piper, busuioc
  • 2-3 rosii proaspete
  • paste, cam 300 g
  • 200 g mozzarella
  • 2 oua
  • 2 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • parmigiano dupa gust ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata la cuptor:

Preparare Paste cu carne tocata la cuptor

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea si se amesteca bine. Rosiile taiate cubulete mici, foile de dafin, oregano, sare, piper si busuioc verde. Se adauga o cana de apa si se lasa sa dea 2-3 clocote.

Pastele se fierb in apa sarata si se scurg.

Intr-o cratita sau tava se pune ulei bine bine, se toatna jumatate din paste, apoi jumatate din amestecul de carne. Se taie mozzarella felii si se aseaza peste carne, se pun restul de paste, apoi restul de carne. Se amesteca 2 linguri bulion cu o cescuta de apa si se toarna peste tot. Ouale se bat foarte bine, se adauga smantana, apoi se toarna peste paste. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Parmigianul se poate adauga fie in ouale batute ( asa trebuia sa-l pun si eu...) fie se pune deasupra cand sunt aproape gata pastele.

Paste cu carne tocata la cuptor se pot servi cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu carne tocata la cuptor-0
Paste cu carne tocata la cuptor-1
Paste cu carne tocata la cuptor-2
Paste cu carne tocata la cuptor-3
Paste cu carne tocata la cuptor-4
Paste cu carne tocata la cuptor-5
Paste cu carne tocata la cuptor-6

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

15.08.2011, 18:25

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

15.08.2011, 18:26

Super

alinutzika

alinutzika 1

15.08.2011, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!