Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

de diaconta in Paste, 18 Dec 2015 | 2941 vizualizari

 

Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.


Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.


Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.


Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.


Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.


Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste Paccheri
  • Apa,sare si puţin ulei pentru fiert pastele

Ingrediente sos de carne şi ciuperci:

  • Un piept de pui de ţară (400 g,cântarit fără piele si os)
  • O ceapa uscata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 400 g galbiori
  • 300 ml rosii pasate
  • Ulei
  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • Boia de ardei
  • Ulei
  • Foi de dafin
  • busuioc
  • verdeata

Ingrediente sos de brânzeturi:

  • 300 ml smântâna 20% grasime
  • 100 g crema de brânza Delaco
  • 150 g brânza de burduf
  • 50 g parmezan
  • 2 căţei usturoi
  • ulei
  • Sare
  • Piper alb
  • nucsoara

Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui printre straturi si deasupra.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi:

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).

Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.

Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.

Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.

Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.

Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.

Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.

Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.

Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .

Inainte de a opri focul am presarat verdeata.

Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.

Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.

Deasupra am  pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.

Am pus vasul la cuptor  pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.

Poftă bună !!

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-0
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-1
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-2
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-3
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-4
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-5
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-6
Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi-7

COMENTARII (20)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:09

arata tare bine!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

07.01.2016, 13:44

foarte gustoasa papica

kukibella

kukibella 1

12.01.2016, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12