Paste picante cu ton

de Andreea Caroline in Penne, 2 Apr 2014 | 8711 vizualizari

 

Sotul meu manaca picant.Dar nu doar picant...ci exagerat de picant...Asa ca pentru el am facut aceste paste .Si deci perfecte pentru cine adora mancarea picanta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste tip penne
  • 150 gr ton in ulei de masline
  • 1/2 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr porumb dulce
  • 70 ml suc de rosii
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita contimente picante
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste picante cu ton:

Curatam ceapa ,o spalam si o tocam cat mai marunt.

Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Cand usturoiul a prins culoare il indepartam .

Adaugam porumbul scurs de apa de conservare si tonul maruntit.Lasam sa se caleasca impreuna la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Potrivim de sare si piper,punem ardeii iuti tocati cat mai marunt posibil si sucul de rosii.Amestecam si lasam la foc mic sa fiarba pana ce sosul obtine consistenta dorita.

Intre timp punem la fiert apa.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Le lasam la fiert 11 minute ( sau in functie de pasta,conform indicatiilor de pe pachet) .Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca.

Scurgem pastele de apa si le amestecam cu sosul cu ton.

Servim pastele calde presarate cu condimente picante.

 

COMENTARII (27)

Florentina_Cristina 1

02.04.2014, 19:18

Luckycake 1

02.04.2014, 20:31

imi plac mult pastele cu ton

Andreea Caroline 1

02.04.2014, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04