Paste umplute cu urda si marar

de anca_rm in Paste, 2 Mai 2020 | 1900 vizualizari

 

Paste umplute, tascute  sau ca sa fim mai in ton cu vremurile moderne, sa le spunem  ravioli umpluti cu urda de capra si marar proaspat. Am facut un aluat de paste de casa si apoi ne-am jucat umpland si dand forma pastelor noastre.
Aluatul de paste este foarte usor de facut in casa si avem nevoie doar de cateva ingrediente.
,,Aluaturile de casa ,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml apa
  • Umplutura:
  • 500 gr urda de capra/vaca
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • sare dupa gust
  • Extra :
  • 150 gr pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr parmezan razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste umplute cu urda si marar:

Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact.

Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul fainii, de umiditate, de marimea oualor poate avem nevoie 100 ml sau 150 ml.

Formam din aluat o bila si o acoperim putin ca sa se odihneasca.

 Urda o maruntim cu o furculita, o amestecam cu oul mararul tocat si sare dupa gust.

 Aluatul il intindem pe blatul de lucru infainat in foaie subtire (sa fie ca si o coala de hartie). Il taiem in patratele, pe mijlocul fiecarui patratel punem o lingurita de urda. Rulam patratelul, ca si pe un cornulet si prindem capetele, formand un cerc. Asta este forma in care le-am facut noi, dar se pot face dreptunghiulare si cu o furculita fixate foarte bine marginile.

 Acum ca sunt gata, urmeaza sa le fierbem intr-o oala cu apa multa si sare. Cand apa fierbe, adaugam pastele si le lasam sa fiarba circa 10-15 minute la foc mic ca sa nu se sparga.

 Intr-o tigaie punem uleiul si prajim in el pesmetul. Cand pastele sunt fierte, le dam prin pesmet prajit.

 Noi am pus deasupra parmezan razuit si le-am mancat calde.

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot umple cu ciuperci, carne, spanac sau se pot face dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste umplute cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos Bolognese