Pastrav cu legume la cuptor

de Bucataras in Pastrav, 19 Apr 2016 | 2687 vizualizari

 

Chiar daca nu esti fan peste, iti garantez ca aceasta reteta de pastrav la cuptor te va cuceri

 

INGREDIENTE

    • 1 pastrav somonat cat mai mare, eviscerat, curatat de solzi si fara osul amar de la cap
    • 3 crengute de rozmarin
    • 3 crengute de cimbru
    • 3 frunze de salvie
    • 7 frunze de busuioc
    • 1/2 legatura de marar
    • 1/2 legatura de patrunjel
    • cateva frunze de oregano
    • putin coriandru
    • putin tarhon
    • cca 100 ml de ulei de masline
    • 1 lamaie taiata rondele
    • 1 legatura de usturoi verde
    • cca 100 ml de vin alb demisec
    • sare grunjoasa si piper dupa gust

Pentru salsa de legume coapte, ai nevoie de:

  • 15 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 frunze de busuioc proaspat
  • 1 praz
  • 20 de ml de ulei de masline
  • 3 ardei kapia
  • 1 varf de cutit de zahar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare crestatura. Stropeste-l apoi cu ulei de masline atat la interior cat si la exterior. Asezoneaza pestele la interior cu sare grunjoasa si piper.

Umple interiorul cu feliile de lamaie, rozmarinul, cimbrul, salvia, busuiocul, mararul, patrunjelul, oregano, coriandru si tarhon. Daca nu ai toate aceste ierburi aromatice, pune ce vrei tu, nu este absolut nicio problema. Leaga-l bine cu o sfoara speciala pentru gatit si asezoneaza-l bine cu sare si la exterior.

Pune rosiile cherry alaturi de el, prazul, ardeii kapia si restul de usturoi. Stropeste-le si pe-acestea cu putin ulei de masline. 

Introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Intoarce legumele si scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au copt. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-le acolo cca 10 min, pana se produce putin condens, suficient cat sa poti decoji legumele foarte usor. Pune-le intr-un blender, adauga busuioc, zahar, sare, piper, si putin ulei de masline si blendeaza totul. Verifica pestele si cand este aproape gata, stropeste-l cu vinul alb. Scoate-l dupa 55 de minute. Timpul poate sa difere in functie de dimensiunea sa.

Serveste-l cu sosul de legume coapte si cateva felii generoase de paine taraneasca prajita!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pastrav cu legume la cuptor 439146

COMENTARII (25)

dantes 1

22.04.2016, 14:53

Foarte bun!

Camelya 1

12.05.2016, 11:36

Mihaela11_jo 1

20.06.2016, 09:05

Minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D