Pate de casa din ficatei de pasare

de Gherca Daniela in Ficat, 9 Oct 2015 | 3308 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, decat sa faci un preparat cu manuta ta, mai sanatos dar si mai bun! Cel mai bun pate pe care l-am mancat pana acum!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pasare
  • 2 pulpe mari de pui cu tot cu spata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper
  • o cescuta de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pasare:

Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore

Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.

Dupa ce au fiert, dam pielea deoparte si scoatem oasele, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasam bine carnea cu cateva linguri de supa din care a fiert carnea.

Intr-o tigie punem uleiul si prajim ceapa mare cu putina sare, dupa ce a devenit translucida punem ficateii scursi de lapte, piper si foaia de dafin si ii prajim pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor. Adaugam si cescuta de apa si lasam acoperit cu capac pana scade toata apa.

Turnam ficateii impreuna cu ceapa peste pulpele pasate si mixam pana formam o pasta, daca mai este nevoie de apa, punem putin cate putin din supa din care au fiert pulpele, in functie de consistenta dorita. (Daca mai trebuie sare si piper puteti pune dupa gustul fiecaruia!)

Punem compozitia rezultata in caserole ( mie mi-au iesit 2 caserole mai micute) si dupa ce s-au racit le bagam la frigider! Nu trebuie lasata mai mult de 7 zile.

Noua ne place sa mancam intins pe maine cu usturoi proaspat!

Simplu si bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

09.10.2015, 19:48

delicioase

Gherca Daniela 1

09.10.2015, 20:52

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:07

Bravo . eu nu am mai mancat pateu de cumparat de muuulti ani . Nici nu mai tin minte de cand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat de pui