Pate de casa din ficatei de pasare

de Gherca Daniela in Ficat, 9 Oct 2015 | 916 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, decat sa faci un preparat cu manuta ta, mai sanatos dar si mai bun! Cel mai bun pate pe care l-am mancat pana acum!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pasare
  • 2 pulpe mari de pui cu tot cu spata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper
  • o cescuta de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pasare:

Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore

Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.

Dupa ce au fiert, dam pielea deoparte si scoatem oasele, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasam bine carnea cu cateva linguri de supa din care a fiert carnea.

Intr-o tigie punem uleiul si prajim ceapa mare cu putina sare, dupa ce a devenit translucida punem ficateii scursi de lapte, piper si foaia de dafin si ii prajim pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor. Adaugam si cescuta de apa si lasam acoperit cu capac pana scade toata apa.

Turnam ficateii impreuna cu ceapa peste pulpele pasate si mixam pana formam o pasta, daca mai este nevoie de apa, punem putin cate putin din supa din care au fiert pulpele, in functie de consistenta dorita. (Daca mai trebuie sare si piper puteti pune dupa gustul fiecaruia!)

Punem compozitia rezultata in caserole ( mie mi-au iesit 2 caserole mai micute) si dupa ce s-au racit le bagam la frigider! Nu trebuie lasata mai mult de 7 zile.

Noua ne place sa mancam intins pe maine cu usturoi proaspat!

Simplu si bun!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pate de casa din ficatei de pasare-0
Pate de casa din ficatei de pasare-1
Pate de casa din ficatei de pasare-2
Pate de casa din ficatei de pasare-3
Pate de casa din ficatei de pasare-4
Pate de casa din ficatei de pasare-5

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

09.10.2015, 19:48

delicioase

Gherca Daniela 1

09.10.2015, 20:52

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:07

Bravo . eu nu am mai mancat pateu de cumparat de muuulti ani . Nici nu mai tin minte de cand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04