Pateu din ficat de pui - de casa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 5426 vizualizari

 

Va propun o reteta de pateu facut in casa, fin si cremos, ....o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 350 g de ficatei de pui (bio sau de tara)
  • 3 linguri coniac
  • 4 foi de gelatina
  • 1 morcov
  • 1 esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 125 gr de mascarpone
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru macinat
  • verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui - de casa:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute.

Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.

Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele.

Caliti legumele in uleiul de masline.

Adaugati ficateii, cimbrul macinat, foaia de dafin, sarea si piperul.

Puneti coniacul si gatiti timp de 10 minute.

Luati de pe foc, puneti foile de gelatina scurse bine.

Amestecati sa se dizolve bine.

Scoateti foaia de dafin si mixati totul.

Verificati daca mai trebuie sare sau piper.  

Puneti un pic de verdeata proaspat tocata si amestecati.  

Varsati crema obtinuta in forme de silicon- le puteti decora inainte.  

Dati la rece pentru cel putin 2 ore.  

Se demuleaza foarte usor.  

Serviti rece cu rosii sau cu o salata verde ....  

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

inainte de a-i gati puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute

2

puneti la rece cel putin 2 ore inainte de a servi

RETETA IN IMAGINI

Pateu din ficat de pui - de casa-0
Pateu din ficat de pui - de casa-1
Pateu din ficat de pui - de casa-2
Pateu din ficat de pui - de casa-3
Pateu din ficat de pui - de casa-4
Pateu din ficat de pui - de casa-5
Pateu din ficat de pui - de casa-6
Pateu din ficat de pui - de casa-7
Pateu din ficat de pui - de casa-8

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.06.2015, 19:47

Bravooo, foarte reusit!

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:58

Foarte bun!

Catalina L 1

02.06.2015, 20:19

multumesc la toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04