Pateuri cu branza (din foietaj)

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 30496 vizualizari

 

De obicei preparam aluatul in casa, dar am ramas placut surprinsa de cat de bine mi-au iesit din aluat de foietaj congelat.

 

INGREDIENTE

Pentru 20 de bucati:

  • 400 g aluat de foietaj
  • 100 g branza telemea sarata sau feta
  • 2 galbenusuri
  • optional cateva seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza (din foietaj):

Aluatul se decongeleaza, lasandu-l in frigider de seara pana dimineata. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde. Cand il taiati, trebuie sa folositi un cutit incins pe flacara aragazului. Este bine sa aveti un cutit special pentru trebusoara asta pe care sa-l pastrati si pentru alta data.

Cu acest aluat se pot prepara si pateuri cu cascaval, ciuperci sau pateuri dulci cu gem, marmelada, nuci, rahat, etc.

Desfasurati aluatul de foietaj pe masa de lucru. Puteti pudra masa cu putina faina. Taiati aluatul in 20 de patratele, cu cutitul fierbinte. Dati branza pe razatoarea mare sau zdrobiti-o cu furculita si amestecati-o cu un galbenus de ou. Puneti pe fiecare patratica de aluat cate o lingurita nu prea plina de compozitie, apoi indoiti pateurile formand triunghiuri, fara sa apasati prea tare.

De obicei nu se unge tava, dar mi-a iesit mai bine cand am “sters-o” cu hartia de la unt sau margarina. Asezati pateurile nu prea inghesuite, pentru ca mai cresc. Crestati deasupra fiecare pateu, de 2-3 ori, cu cutitul fierbinte. Vor arata mai bine si umplutura are loc sa iasa putin deasupra, fara sa se scurga pe margini. Dati tava la cuptorul preincalzit, la 200-220 grade Celsius pentru 35-40 de minute. Cam cu 5 minute inainte de a fi gata, ungeti-le cu o pensula cu galbenusul de ou amestecat cu 2 linguri de apa si eventual presarati-le cu susan.

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde si reci. Au fost nemaipomenite, dar s-au terminat prea repede. Trebuie sa mai fac o tura. Pofta buna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202793
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202794
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202795
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202796
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202797
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202798
retete culinare - Pateuri cu branza (din foietaj) 202799

COMENTARII (9)

danakarin 1

08.02.2013, 02:27

Au iesit foarte aratoase! Cred ca merg si umplute cu carne!

puiuneataticu 1

01.02.2014, 10:54

INTREBAREe pot face si cu branza de burduf?

puiuneataticu 1

01.02.2014, 11:02

nimeni nimic????

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18