Pateuri cu zacusca si usturoi

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 4887 vizualizari

 

Acest preparat este o inventie proprie insa...am innebunit pe toata lumea cu el! Un coleg de-al sotului a crezut ca se gasesc "de cumparat" si il tot roaga pe sotul meu sa-i spuna unde se gasesc :))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de aluat foietaj Bella (800 gr);
  • 1 borcan zacusca de vinete (400 gr) - eu am avut zacusca facuta in casa;
  • 100 gr kaizer sau slaninutza afumata;
  • 6 catei de usturoi mari;
  • 16 masline negre, fara samburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu zacusca si usturoi:

Decongelam aluatul foietaj la temperatura camerei. 

Feliem usturoiul  si kaizerul in bucatele subtiri. Taiem in jumatate maslinele fara samburi. Fiecare foaie de aluat o impartim prin taiere, in 16 patrate egale.

Fiind doua foi in pachet, vom obtine la final 32 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem putina zacusca, 1/2 de maslina, 1 feliuta de usturoi, o bucatica de kaizer, pliem aluatul si presam cu o furculita pe margine astfel incat sa nu iasa compozitia.

Preincalzim cuptorul la 200 grade, asezam pateurile formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem la cuptor cu partea presata cu furculita spre spatele cuptorului (astfel vor capata o forma frumoasa cand se vor coace).

Le lasam la cuptor 25-30 minute pana devin rumene.  

Se servesc calde sau reci alaturi de un pahar cu bere sau lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu zacusca si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:11

Dragele mele, ma bucur ca va place! Cu atat mai mult ca e inventie proprie

COSTEO 1

05.04.2013, 23:27

very good

Patricia Iordache 1

05.04.2013, 23:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua de vara