Patratele dulci cu morcov si stafide

de Toamna07 in Prajituri, 11 Apr 2013 | 4139 vizualizari

 

De la Nigella Lawson strigare,va ofer sa savurati o delicioasa prajiturica simpla, plina de arome si texturi.
Este ideala pentru copii.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 morcovi medii,dati pe razatoarea mare
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei de masline
  • 50 g stafide rehidratate in rom
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit cu nucsoara

Decor: migdale sfaramate

Eu am turnat peste prajitura o glazura cu lichior de oua din comert. Este foarte gustoasa si devine crocanta.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele dulci cu morcov si stafide:

Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline.Adaugam ouale,esenta de vanilie si batem in continuare.
Nu este nevoie sa exageram.Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta.Urmeaza nucsoara,coaja si zeama de lamaie,stafidele rehidratate in rom.Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi.Amestecam.

Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese,mergeti la sigur,prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.

Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina,nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.Cand este gata,o sa se desprinda de pe margini.

Portionati,glazurati,presarati migdale si savurati.:)

Daca nu doriti sa o glazurati,presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele dulci cu morcov si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Raluca57 1

13.04.2013, 14:21

@diaconta
pt ca sunt f pofticioasa, pt ca imi place sa-i rasfat pe ai mei, pt ca altfel nu pot tine pasul cu ritmul in care voi, specialistele, postati bunatati pe acest site!!!!!!!!!!

Toamna07 1

15.04.2013, 12:19

Va multumesc din suflet!

Am folosit glazura din lichior de oua -Dr Oetker!

Raluca57 1

17.04.2013, 21:04

F buna a iesit!!!! Reusita combinatia!!! n-am avut migdale si am pus alune si nuci. Tare fericita m-ai face daca m-ai invata sa fac acasa asa glazura, nu prea ma dau in vand dupa creme si alte asemenea la plic.
Prajitura este f f f buna.
Raluca

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu portocale