Penne alla carbonara

de alba_zori in Penne, 4 Noi 2012 | 3164 vizualizari

 

Am facut si mancat de foarte multe ori,imi place foarte mult,chiar una dintre preferatele mele,simplu si rapid,usor de facut si un gust minunat.

 

INGREDIENTE

  •     4 cutiute de pancetta (bacon)dulce sau afumata taiata cubulete mici
  •     500 gr penne
  •     3 oua proaspete
  •     sare,piper,zeama de lamaie
  •     patrunjel tocat
  •     parmezan ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla carbonara:

1.Rozolim intr-o tigaie cubuletele de pancetta si stingem focul.

2.Fierbem pastele in apa si sare cam 10,11 minute.

3.Spargem ouale intr-o farfurie,le batem cu o furculita si adaugam sare,piper,o lingurita de zeama de lamaie.

4.Cand pastele s-au fiert le adaugam in tigaie peste pancetta rozolita si amestecam,aprindem focul  si adaugam si ouale amestecand intr-una ca sa se omogenizeze,dupa 1 minut adaugam si patrunjelul maruntit si servim in farfurii.

5.Punem parmezan ras deasupra.Se serveste cald!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne alla carbonara 186340
retete culinare - Penne alla carbonara 186341
retete culinare - Penne alla carbonara 186342
retete culinare - Penne alla carbonara 186343

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

05.11.2012, 20:01

minunate paste

dobrezaira 1

06.11.2012, 16:31

si mie imi place sosul carbonara

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21