Penne cu branza dulce si visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 471 vizualizari

 

Banuiesc ca toata lumea adora pastele cu branza, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste penne;
  • 400 g zahar;
  • 800 g branza dulce;
  • 100 g visine fara samburi + o lingura zahar;
  • 50 g stafide;
  • 3 oua;
  • esenta de rom;
  • un varf de cutit de sare;
  • 3-4 l apa pentru fierberea pastelor.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu branza dulce si visine:

Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.

Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.

Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de indicatiile de pe ambalaj. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, din cand in cand. Se opreste focul si se acopera pastele cu un capac.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se faramiteaza branza si se adauga jumatate din zahar, visinele, stafidele scurse, ouale si putina esenta de rom.

Intr-o cratita se caramelizeaza cealalta jumatate de zahar si se imbraca peretii acesteia cu el.

Pastele se pun intr-o sita si se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se pun in cratita cu zaharul caramelizat.

Se amesteca ingredientele din castron, apoi se pun peste paste si se amesteca si cu acestea. Se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu branza dulce si visine-0
Penne cu branza dulce si visine-1
Penne cu branza dulce si visine-2
Penne cu branza dulce si visine-3
Penne cu branza dulce si visine-4
Penne cu branza dulce si visine-5
Penne cu branza dulce si visine-6
Penne cu branza dulce si visine-7
Penne cu branza dulce si visine-8
Penne cu branza dulce si visine-9

COMENTARII (15)

mirela0911 1

28.06.2015, 08:19

Astea-s delicioase!

Rocsi 1

28.06.2015, 20:26

Sunt atat de bune!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04