Pepene galben la otet

de luminita20_2006 in Muraturi, 19 Aug 2012 | 3319 vizualizari

 

Aceasta reteta o incadrez la categoria experiment in bucaratie...de ce?...am cautat ceva timp pe net o reteta de pepene galben murat...nu am gasit nimic pe placul meu, apoi am dat de o reteta pot sa zic interesanta insa la otet si cum imi place sa testez m-am pus pe treaba....in final va pot zice ca pepepeni au un gust foarte bun de dulce acrisor( de la otet) sper sa se tina foarte bine pana la iarna.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 borcane de 700 gr
  • -1 pepene galben 1,400 gr fara samburi
  • -300 ml otet
  • -600 ml apa
  • -100 gr zahar
  • -5 cuisoare
  • -scortisoara
  • -1 radacina de hrean
  • -1 lingurita boabe piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene galben la otet:

Se amesteca otetul cu apa se pun condimentele si se pune oala la fiert timp de ~5 minute la foc mic dupa care se ia oala de pe foc si se lasa sa stea timp de o ora.

Intre timp pregatim pepenele care se spala se taie in doua se curata de seminte si se coaja apoi se taie bucati(cuburi). Se pune peste otet se adauga si zaharul si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand devine usor trasparent, nu dureaza foarte mult dupa care se aseaza in borcane, am pus si fire subtiti de hrean printre pepene si toarna otetul si se pun capacele.

Se sterilizeaza timp de ~10  min intr-o oala cu apa.

 

COMENTARII (11)

luminita20_2006 1

20.08.2012, 10:16

Fetelor eu am mancat pepene galben murat, este o nebunie...in fiecare an se face iarna un targ si vin oameni din toate colturile Romaniei acolo se vind si muraturi si de acolo am cumparat pepene galben murat...abea astept sa vina si anul acesta, e scump ce e drept de asta as face in casa...am sa incerc sa pun la murat dupa reteta traditionala de muraturi sper sa imi iasa si sa gasesc pepeni galbeni tari...in ce priveste reteta cu siguranta o sa va scriu peste ceva timp cum se prezinta.

Sim0na 1

20.08.2012, 10:47

N-am mancat niciodata, dar la cat de mult imi place pepenele galben, cred ca mi-ar place sigur!!

laura_n 1

20.08.2012, 13:50

nu am mancat niciodata, dar merita gustat putem servi de aici ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D