Ardei umpluti cu varza

de babi5 in Muraturi, 16 Oct 2014 | 2013 vizualizari

 

Sunt muraturile preferate ale fetelor mele si mie imi plac, asa ca din toata saracia am facut o portie pentru fiecare. Din cantitatea folosita am obtinut un borcan de 3 l si o galetusa de 4 l.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg ardei galbeni grasi
  • 7 kg varza alba
  • 2 plicuri pikant fix (unul dulce acrisor si unul picant)
  • 5 linguri sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 radacini hrean (mai mare)
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 750 ml otet 9 grade
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu varza:

Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul.

Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul, telina, sarea, piperul si cimbrul si se lasa vreo 2 ore, amestecand din cand in cand. Lasam mai mult timp ca varza sa se inmoaie bine. Apoi umplem ardeii si ii asezam in borcane cu bucatile de hrean printre si rondele de morcovi.

Intr-o oala punem la fiert 3 l de apa si cand clocoteste adaugam otetul si plicurile de pikant fix. Mai lasam sa dea in clocot trei minute apoi punem fierbinte peste ardei. Lasam ardeii sa-si ia din lichid suficient, apoi sigilam si directia camara.

Cu mare drag si reteta mea pentru voi. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

Eu am mai adaugat si boabe de piper si mustar

2

Cine vrea mai dulceag poate adauga si zahar

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti cu varza-0
Ardei umpluti cu varza-1
Ardei umpluti cu varza-2
Ardei umpluti cu varza-3
Ardei umpluti cu varza-4
Ardei umpluti cu varza-5

COMENTARII (19)

anca_rm

anca_rm 1

17.10.2014, 08:29

babi5

babi5 1

17.10.2014, 08:56

Rocsi,deyutzky, anca_rm multumesc

babi5

babi5 1

17.10.2014, 08:59

Merisor,Mihaela63, ClaudiaO, Ina Bya Ralu, multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!