Pepene murat

de aziz in Muraturi, 22 Mai 2011 | 36350 vizualizari

 

Cred ca vi s-a intamplat sa cumparati pepene rosu si sa nu fie dulce ...ei bine asta am patit saptamana trecuta si ca sa ma ,,razbun,,pe el l-am pus la murat:))))

 

INGREDIENTE

  • una bucata pepene
  • un morcov
  • jumatate ardei iute verde
  • 2 bete de telina
  • putin marar verde
  • 2-3 cartei de usturoi
  • sare grunjoasa
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 Taiem pepenele felii sau cuburi, le asezam in borcan intercalat cu felii de morcov.

Pe fundul borcanului inainte de a pune pepenele am pus cateva bucati de telina si putin marar +un catel de usturoi.

La fel am procedat si dupa ce am pus feliile de pepene, deasupra lor +putin ardei iute verde taiat felii.

Apa o incalzim adaugam sarea si invartim pina se topeste ,lasam sa se raceasca ,poate fi putin calduta ,si turnam peste pepene.

cantitatea de sare se masoara la litru de apa si anume o lingura la un litru de apa.

Dureaza cam 4-5 zile daca este cald pina sa fie bun de consum .

Verificati din cand in cand sa nu se oteteasca .

atunci cand este murat sau are gustul care va place il punem in frigider.

Deasemeni pe parcursul celor 4-5 zile o data pe zi trebuie intors borcanul invers pentru a se amesteca bine lichidul .
   Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati