Pere in aspic

de alilianaa in Mancaruri de post, 20 Oct 2013 | 833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere
  • sirop de zahar ( dintro cana apa si o ceasca zahar)
  • esenta vanilie
  • 20 ml alcool dulce( eu am folosit Angeli)
  • jumatate plic gelatina
  • un varf lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in aspic:

Perele au fost spalate, curatate si taiate cubulete. Eu le-am lasat si coaja. Intr-o cratita am pus untul. Peste unt,  perele, le-am calit pret de 5 minute. Am adaugat siropul de zahar, vanilia si alcoolul. Le-am lasat sa fiarba pana ce perele s-au inmuiat ( perele mele au fost mai tari si le-am lasat mai mult). Cand toata compozitia a fiert si s-a legat putin, am adaugat gelatina hidratata si topita. Am amestecat compozitia si am tranferat-o in boluri. Se lasa la rece cateva ore bune. Se serveste ca atare sau asezonata  dupa inspiratie. 

 

 

COMENTARII (18)

alilianaa 1

20.10.2013, 19:10

Cleme, multumesc la patrat( stii tu!)si stie tot siteul

Rocsi 1

20.10.2013, 19:23

Mmm ce bun!

alilianaa 1

20.10.2013, 19:31


Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55