Perisoare cu sos de rosii

de Miha in Pui, 17 Oct 2012 | 4366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri orez
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva de rosii in suc
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • oregano si busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu morcovul dat pe razatoare, ou si orez. Saram si piperam dupa gust. Formam chiftelutele cu mana unsa cu ulei si le punem la fiert in apa cu sare. Le fierbem la foc moderat pana se ridica la suprafata.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline si 1 lingura de apa. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile din conserva, pe care le-am dat prin blender si ardeiul tocat marunt. Se potriveste gustul de sare si piper, se aromeaza cu oregano si busuioc.

Se adauga perisoarele si putina apa, atat cat este nevoie sa fiarba bine legumele si carnea. Se fierbe pana sosul scade si ajunge la consistenta dorita.

Aproape de final se adauga usturoiul pisat, se omogenizeaza si se mai dau cateva clocote.

Se serveste cald.

 

 

COMENTARII (42)

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 11:01

foarte gustoase perisoarele

babi5 1

06.10.2014, 14:54

iri_iri 1

06.04.2015, 19:05

Bun , chear imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55