Pernite cu cacao

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2011 | 5187 vizualizari

 

...desigur delicioase pentru micul dejun.
Cu multa vreme in urma am gasit aceasta reteta deosebita pe blogul Inei( flori de cires) si-i multumesc tare mult...de atunci o fac mereu... e grozava!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
  • 1 lg faina integrala
  • 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
  • 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
  • 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
  • 3 linguri  sirop de artar sau miere   sau zahar brun
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu cacao:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.

Impartim in doua bila de aluat obtinuta.

Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.

Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.

Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.

Se scot din tava  se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).

Se servesc la micul dejun...delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"