Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata

de Pasiune pentru bucatarie in Pangasius, 5 Noi 2011 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 file de pangasius (~700 g)
  • Condimente pentru peste
  •  

Sos:

  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1,1/2 lingura faina
  • Sare,piper
  • 1 lingurita mustar
  •  

Piure:

  • 500 g cartofi
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 ceapa
  • Sare,piper
  • Verdeata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata:

Pestele se spala, se usuca cu un prosop absorbant, se condimenteaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

 Sos:

 Intr-o cratita/tigaie se pune untul si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se stinge cu lapte caldut si se mai lasa pe foc pana se ingroase, amestecand incontinuu. Daca raman cocoloase il puteti pune in blender.

Se condimenteaza dupa gust. Si se pune mustarul.

 Piure:

Ceapa se taie julien si se caramelizeaza la foc mic pana se rumeneste.

 Cartofi curatati si spalati se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, se scurge apa, se adauga untul, laptele, condimentele, verdeata si o 1 lingura de ceapa caramelizata; se paseaza bine.

 Pestele se serveste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132344
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132346
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132347
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132349
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132350
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132352
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132353
retete culinare - Peste cu sos de mustar si piure cu ceapa caramelizata 132354

COMENTARII (9)

Lau 1

06.11.2011, 12:00

arata tare bine

MIUTA 1

06.11.2011, 14:28

Imi place

Bunica 1

08.11.2011, 18:53

Yami,yami ce bun !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L