Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi

de ionix in Peste, 18 Feb 2011 | 3136 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru peştele marinat:

  • orice peşte fără oase
  • zeama de la o lămâie
  • o lingură pastă de soia
  • câteva fire de mărar
  • sare
  • pastă de chilli
  • două ouă
  • făină
  • pemet

Pentru garnitura de cartofi:

  • câţiva cartofi fierţi în coajă (în funcţie de cât peşte aveţi)
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte marinat pane cu garnitură de cartofi:

 

Preparare peşte:

     Se face un sos amestecând următoarele ingrediente:  zeama de la o lămâie, o lingură pastă de soia, câteva fire de mărar tocate mărunt, sare, pastă de chilli. Cu acest sos vom marina peştele. Ungem bine peştele cu acest sos iar restul îl turnăm deasupra, acoperim cu folie alimentară vasul în care este peştele şi apoi dăm la frigider preţ de o oră.

 

După ce a stat la marinat, luăm peştele şi-l dăm prin următoarele ingrediente(exact în ordinea scrisă): făină, ou bătut şi apoi pesmet. Se pune o tigaie cu ulei la încins iar în uleiul foarte bine încins vom prăji peştele marinat. Se scoate pe un şervet la scurs.

    Pe o farfurie punem cartofii tăiaţi cubuleţe, turnăm puţin ulei, sare, piper şi presărăm pătrunjel. Lângă cartofi vom aşeza peştele pane.

     Peştele se serveşte cu zeamă de lămâie şiun vin alb bun.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

cantităţile sunt în funcţie de ce peşte cumpăraţi şi cât vreţi să mâncaţi

COMENTARII (13)

kamy

kamy 1

20.02.2011, 15:21

pap ca-i file

andreea_angelo

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:13

babi5

babi5 1

17.06.2013, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!