Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline

de Irina in Ton, 29 Noi 2009 | 11956 vizualizari

 

E prima data cand am luat ton proaspat si am cam avut emotii la preparare. In final s-a dovedit a fi un real succes.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de ton
  • 2 lg ulei de masline
  • marar tocat
  • tarhon
  • maghiran
  • nucsoara
  • menta
  • sare
  • piper
  • o legatura de sparanghel
  • 4-5 rosii cherry
  • o mana de masline
  • busuioc tocat fin
  • zeama de la 1/2 lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline:

Am pregatit 4 bucati de ton, le-am condimentat cu sare, piper, maghiran, tarhon, nucsoara si le-am stropit cu ulei de masline. Am incalzit un vas si am pus bucatile de ton la fript fara a mai adauga ulei (e suficient cel cu care a fost stropit tonul). Dupa 2-3 minute am intors bucatile de ton pe partea cealalta si la final le-am scos pe un platou.


Sparanghelul l-am pus intr-un alt vas la inabusit cu putina apa, sare, piper si ulei de masline. Dupa doua minute am adaugat rosiile taiate in doua, maslinele, zeama de lime si la final putin busuioc. Sparanghelul l-am lasat usor crocant.


La final am asezat pe un pat de salata verde cateva fire de sparanghel, cateva rosioare, masline si o bucata de ton, iar menta am presarat-o pe deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11348
retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11349
retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11350
retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11351
retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11352
retete culinare - Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline 11353

COMENTARII (24)

kukibella 1

17.12.2013, 11:13

babi5 1

17.12.2013, 11:44

mickey1 1

17.12.2013, 12:52

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!