Petit chinois cu ciocolata

de jolygina in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 1318 vizualizari

 

este facuta dupa reteta bucatarasului senzational Miha "Petit chinois" numa ca e putin modificata

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura am folosit fulgi de ciocolata si zahar brun cu scortisoara si nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois cu ciocolata:

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.

Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi albusurile spuma, se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Dupa ce a crescut impartim in doua si facem doua foi : una o umplem cu fulgi de ciocolata si o rulam foarte strans iar pe cea de-a doua o umplem cu scortisoara +zahar brun+nuca  si o rulam la fel ca pe cea cu ciocolata si pe fiecare le taiem ca o rulada. Le lasam la crescut vreo 25 min dupa care le ungem cu un galbenus de ou si punem zahar brun sa-i dea o culoare frumoasa ,dam la cuptor 30-45 min la foc moderat

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Petit chinois cu ciocolata 38438
retete culinare - Petit chinois cu ciocolata 38439
retete culinare - Petit chinois cu ciocolata 38440

COMENTARII (8)

Adinacarla 1

23.06.2010, 11:43

arata super

Rocsi 1

23.06.2010, 12:03

mmmm asa ceva vreau si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

23.06.2010, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55