Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare

de elucubratiiculinare in Curcan, 25 Oct 2015 | 957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguri sos/dulceață de merișoare
  • boabe piper roșu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare:

Topim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe fiecare parte. Se transferă pe un platou și se păstrează la cald. În aceeași tigaie mai adăugăm 1 lingură de unt, usturoiul tăiat feliuțe și ciupercile tăiate pe jumătate sau dacă sunt mai mari în sferturi. Se lasă la foc mare pentru aprox. 10 minute fără să acoperim cu un capac și amestecând des. Se răstoarnă ciupercile peste pieptul de curcan. Servim cu sos de merișoare și piper roșu. Servim un vin roșu de preferat Pinot Noir.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare 408822
retete culinare - Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare 408823

COMENTARII (10)

Rux 1

25.10.2015, 19:53

O bunatate!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:56

miki_a 1

26.10.2015, 13:15

Ce combinatie buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D