Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat

de ionix in Porc, 17 Sep 2009 | 2369 vizualizari

 

e o mancarica un pic mai grea dar buna rau... mie una-mi place...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc mai slab
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei mari de usturoi 
  • 1 ardei verde de marime medie
  • o cana orez
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • tarhon, busuioc, chili, sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat:

Carnea de porc se spala bine, se taie felii, se condimenteaza cu chili si sare si se aseaza intr-o tigaie fara maner sau oala (nu prea inalta). Peste carne se pune ceapa taiata julien, ardeiul taiat la fel si usturoiul feliute.


Atentie, a nu se adauga niciun strop de ulei deoarece va lasa carnea destula grasime. Se pregateste o oala cu apa suficient de mare cat se incapa tigaia in care ati pus carnea dar atentie sa nu cada in apa. Intre oala cu apa si cea in care ati pus carnea trebuie sa se formeze un etans bun astfel incat apa sa nu iasa din oala de sub tigaia cu carnita. Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste carnea.



Pentru orez:


Se ia orezul se spala bine, se scurge de apa si se pun lingurele de ulei peste el. Se pune intr-o oala cu capac sa se inabuse un pic. Apoi se adauga 2 cani cu apa calduta si se acopera iar cu capacul. Daca orezul nu firbe indeajuns de bine cu aceasta cantitate de apa puteti sa mai adaugati apa dar sa fie neaparat fierbinte.


Se adauga sarea, tarhonul si busuiocul. Eu mai pun si cate un cub Knorr cu gust de gaina. :p


Se serveste drept garnitura la acest piept de porc sau la orice alta reteta pe baza de carne.



Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat 7732
retete culinare - Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat 7733
retete culinare - Piept de porc in bain marin cu Orez Aromat 7734

COMENTARII (2)

rivka 1

17.09.2009, 14:48

arata foarte bine

ionix 1

17.09.2009, 15:16

Multumesc mult de tot. Esti o dulcica.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54