Piept de porc marinat in lapte

de papabundetot in Porc, 28 Sep 2014 | 3220 vizualizari

 

V-am mai spus cred ca pieptul de porc este printre preparatele mele preferate,are o savoare pe care nu o regasesc in alte bucati de carne,asa ca am inceput sa creez tot felul de retete si combinatii cu piept de porc sperand sa ajung la reteta suprema :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 7-8 felii piept porc cu os
  • lapte,
  • sos soia,5 spices
  • Paste Barilla
  • smantana,nucsoara,
  • ardei iute,
  • busuioc,
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc marinat in lapte:

Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat si l-am dat la cuptor la foc mic pentru 30 minute si mai apoi dupa ce s-a patruns bine,am marit flacara pentru ca bucatile de carne sa se rumeneasca frumos.
Ca si garnitura am ales sa fac paste cu smanatana,busuioc,usturoi,ardei iute si nucsoara.Am fiert pastele cu 1 minut mai putin decat indicatiile de pe ambalaj,intr-o tigaie am pus 1 catel de usturoi tocat marunt,ardeiul iute tocat marunt,am ras o jumatate de nucsoara,am adaugat putin ulei de masline si am lasat usturoiul sa se incalzeasca putin in ulei pentru a-si elibera aromele.Aveti grija sa nu il ardeti ca nu mai este bun,devine amar.Dupa ce pastele au fiert,am oprit focul,am scurs bine pastele de apa,le-am pus in tigaie peste usturoi si ardeiul iute,am pus apoi peste ele 400 ml smantana lichida,putina branza afumata rasa ,pentru a ingrosa sosul,iar la final dupa ce am stins focul,am mai ras putina nucsoara si am presarat cateva frunze de busuioc proaspat din ghiveciul propiriu  .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc marinat in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Picior de porc cu sos de hrean si smantana