Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')

de Bucataras Medi in Pui, 13 Feb 2012 | 2672 vizualizari

 

Chiar daca este mai fad mie una imi place pieptul de pui.....daca insa mai adaugam si niste "accesorii" la prepararea lui pai atunci chiar si celor care nu sunt prieteni cu el cred ca vor fi tentati macar sa guste.
Uffffffffffffffffffffffffffff,Diuta.......................cersetoare mai esti:))............promit ca urmatoarea reteta .........cu peste :))................este pentru tine.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru garnitura
  • 4 cartofi
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru umplutura
  • 1 ardei gras verde
  • o mana de salam uscat taiat cubulete
  • 1 mana de cascaval taiat cubulete
  • ulei de masline
  • ierburi de provence
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru'):

Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline  si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care ne ocupam de umplutura.....simplu.......

Curatam ardeiul si apoi il taiem cubulete. Taiem atat salamul cat si cascavalul cubulete. Punem totul intr-un bol, stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si ierburi de provence. Amestecam. Trebuie spus ca pentru umplutura putem folosi diverse variante........ce ne place sau ce avem prin frigider. Scoatem pieptul de pui din frigider, il uscam cu un prosop absorbant si apoi sectionam pe orizontala fiecare bucata in asa fel incat sa obtinem un fel de buzunar pe care il umplem cu amestecul de mai sus. Inchidem buzunarul presand putin pieptul de pui astfel incat sa nu iasa umplutura la coacere, apoi il asezam  pe o folie de aluminiu. Strangem cat mai bine dupa care asezam pe gratarul unei tavi.

In tava am pus  cartofii curatati, spalati, taiati in sferturi pe care ii stropim cu ulei de masline si ii condimentam cu sare, piper si rozmarin. Turnam un pahar cu apa si apoi dam la cuptor. Tinem circa o ora dupa care indepartam cu grija folia si mai lasam la cuptor pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita. Servim pieptul de pui taiat felii cu garnitura de cartofi cu rozmarin.....totul cald.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-0
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-1
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-2
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-3
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-4
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-5
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-6
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-7
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-8
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')-9

COMENTARII (62)

Sim0na

Sim0na 1

15.02.2012, 22:15

Ce bine arata...

nadina73

nadina73 1

15.02.2012, 22:16

Maria fara cuvinte,pup

horia

horia 1

16.02.2012, 12:01

"mai fad"?!?hhmmmm ... dupa cum l-ai preparat si prezentat,nu cred ca este chiar asa.felicitari!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12