Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

de diaconta in Retete Delikat, 23 Iun 2018 | 2211 vizualizari

 

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate.
Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente.
Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat.
Amestecul de ierburi şi boia va da cărnii o culoare apetisantă şi un gust deosebit.
Amestecul de ierburi italiene dă preparatelor o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept de pui fara os si piele
  • 50 g unt
  • Condiment pentru pui
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • 1 lingurita ierburi cu boia
  • 2 crengute de rozmarin

Pentru budinca de cartofi si ţelina:

  • 5 cartofi noi,de marime medie
  • 1 buc radacina ţelina
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • Condiment pentru cartofi Delikat
  • Piper negru
  • Unt pentru uns formele

Pentru sosul gorgonzola:

  • 100 g crema de brânza Philadelphia
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g unt
  • 1 lingura smântâna
  • Sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola:

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri.

Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior.

Dupa  aceasta operatiune, am tavalit bucatile de carne prin ierburi cu boia si condiment pentru pui.

Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp, am prajit pieptul de pui, pe ambele parti, într-o tigaie.

Carnea va avea o culoare foarte frumoasa datorita ierburilor cu boia.

Am transferat apoi carnea într-o tava pentru cuptor, am pus  la cuptor, la 200 de grade C, pâna ce aceasta a fost patrunsa bine, dar a ramas totusi suculenta.

Din când în când, am mai stropit carnea cu grasimea din tava.

Pentru budinca de cartofi si telina, am pus cartofii la fiert în coaja.

Separat am pus si telina curatata, taiata felii, sa fiarba în apa cu sare.

Când cartofii s-au fiert, i-am curatat. Am scurs si telina si apoi le-am pasat împreuna cu laptele fierbinte.

Am adaugat un ou, cascaval razuit, condiment pentru cartofi Delikat si piper.

Am pus compozitia în vase ramekine, unse cu unt, am mai presarat deasupra cascaval razuit si am pus la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Pentru sosul gorgonzola, am topit untul, am pus crema de brânza, gorgonzola si smântâna. Am lasat sa fiarba câteva minute, am pus sare si piper si am luat vasul de pe foc.

Am servit pieptul de pui cu sos gorgonzola, alaturi de budinca de cartofi si ţelina.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie