Piept de pui cu tortelloni in sos alb

de merisor in Pui, 24 Noi 2015 | 1323 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca aceasta reteta a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei :X
Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data.
Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate.
Si pentru ca am citit articolul postat de Bucataras, m-am gandit sa #gatescpentruocarte, aceasta reteta a mea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • boia de ardei
  • faina
  • 25 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 250 g mascarpone
  • 400 g smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • 50 g parmezan
  • 600 g tortelloni cu spanac si ricota
  • apa
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu tortelloni in sos alb:

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.

Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.

Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.

Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.

Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.

Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.

Sa va fie de folos!

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu tortelloni in sos alb-0
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-1
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-2
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-3
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-4
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-5
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-6
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-7
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-8
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-9
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-10
Piept de pui cu tortelloni in sos alb-11

COMENTARII (33)

Catalina L

Catalina L 1

25.11.2015, 09:17

f bun

dantes

dantes 1

25.11.2015, 09:36

Buna!

miki_a

miki_a 1

26.11.2015, 00:16

Nota maxima si din partea mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!