Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure

de papabundetot in Pui, 14 Iun 2013 | 3017 vizualizari

 

Cateodata am atatea idei incat nu stiu ce sa fac mai intai si altadata…parca oricat as vrea nu vin ideile alea pe care eu le astept…asa a fost si dumineca,cand aveam in frigider cumparat de sambata o frumusete de baby spanac si nu prea am avut inspiratie ce si cum sa fac cu el pentru a-l pune in evidenta a fost bine pana la urma ce sa zic…preparatul final a fost apreciat si mancat dar sunt sigura ca se putea si mai bine de atat …poate data viitoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept maaare de pui
  • 125 gr baby spanac
  • sos soia,
  • ienibahar,curry
  • 1 catel usturoi
  • ghimbir 2 cm radacina
  • o caserola mica de ciuperci
  • seminte de susan,
  • alune de padure maruntite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure:

Pieptul de pui l-am feliat in felii mai subtirele si le-am batut putin cu ciocanul de carne pentru a le face mai mari,le-am marinat apoi cu sos soia,curry,ienibahar si le-am lasat cam 25-30 minute la marinat.

Intre timp am curatat un catel de usturoi,l-am tocat marunt si l-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si l-am sotat cam 2-3 minute pana cand s-a inmuiat. L-am luat deoparte si l-am lasat sa se raceasca.

Ciupercile le-am taiat bucatele mici,ghimbirul l-am tocat foarte marunt, l-am pus in ulei de masline pe foc pentru a-si elibera aroma,am adaugat apoi ciupercile,sos de soia, foarte putin curry si le-am lasat sa isi faca de cap.

Cand ciupercile s-au inmuiat am adaugat o mana generoasa de susan si una de alune de padure maruntite,am mai amestecat sa se combine aromele si…gata. Intre timp puiul s-a marinat si el,am luat fiecare felie de piept,am pus pe ea spanac sotat ,am rulat si am pus rulourile astfel obtinute in tigaia incinsa cu putin ulei.

Pentru ca sa nu leg rulourile le-am asezat in tigaie cu “imbinarea ” in jos ca sa zic asa pentru a se suda prin prajire si ca sa nu se desfaca. Pentru ca mai ramasese si putin sos de mango de la muschiul de porc am servit si la pui si s-a potrivit de minune. O reteta usoara, de vara care in ciuda aparentelor se face foarte usor.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci si masline