Piept de rață cu piure de cartofi

de elucubratiiculinare in Rata, 20 Noi 2012 | 11032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • 200 ml apă,
  • 1 lingură miere,
  • 1 lingură oțet balsamic,
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță boabe piper.
  • 1 kg cartofi,
  • 200 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • sare.
  • Opțional:
  • sos de fructe de pădure.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rață cu piure de cartofi:

Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.  

Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.  Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)

Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm. Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos. Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă. Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.  

Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.   Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.

Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert. Se potrivește de sare. Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.

Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun. Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rață cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

20.11.2012, 19:49

tare bun trebuie sa fie...

mamaieelena 1

20.11.2012, 21:37

frumoasa prezentare imi place

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:16

imi placeeee

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale