Piept de rata cu fistic, citrice si rucola

de Panacris in Slow Cooking, 28 Mar 2016 | 444 vizualizari

 

;) No, am o problemă, am creat acest minutat fel, la plesenală, n-am notat ce am pus în oala minunată a vasului CrockPot, așa că acum trebuie să scriu rețeta din poze și gustul ce l-am savurat ;) Eu vă asigur că papilele mele gusative încă mai au memorie ;) Această rețetă e dedicată provocării http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html


Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)


Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Piept de rață 2 bucăți cca. 500 g,
  • Ulei de măsline aromatizat cu portocale cca. 50 ml,
  • Sare de himalya 1 linguriță,
  • Piper roșu, alb, verde și negru 1 linguriță,
  • Grapefruit roșu 1 bucată,
  • Portocală 2 bucăți,
  • Fenicul ½ bucată,
  • Rucola cca. 100 g,
  • Fistic sărat și decojit cca. 100 g,
  • Caju 50 g.
  • Pentru decor:
  • Oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu fistic, citrice si rucola:

Noul meu ajutor din bucatarie, Alin, adica CrockPot-ul se seteaza la funcția HIGH, pentru 60 de minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul aromatizat, se adaugă citricele, condimentele, frunzele de rucola, fisticul, nucile cca. 200 ml de apă. Pentru cei care nu dețin un vas CrockPot, toate ingredientel se pun într-un vas termorezistent și se lasă la gătit, la foc mic, în cuptor, acoperit, cca 60 de minute ;) Bunnn, aromatizat și fraged, ăsta e cel mai important factor ;) Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-0
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-1
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-2
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-3
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-4
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-5
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-6
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-7
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-8
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-9
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-10
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-11
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-12
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-13
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-14
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-15
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-16
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-17
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-18
Piept de rata cu fistic, citrice si rucola-19

COMENTARII (29)

anca_rm

anca_rm 1

29.03.2016, 12:54

ce bunatate ai facut

Ksenya

Ksenya 1

29.03.2016, 16:45

ce bine arata...

Catalina L

Catalina L 1

31.03.2016, 22:37

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!