Piersici

de Lily_Musat in Prajituri, 7 Ian 2011 | 47472 vizualizari

 

Acestea sunt faimoasele piersici facute in casa DE MINE, pe care odinioara le cumparam de la cofetarie.
Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru aluatul la piersici:
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet)
  • esenta de vanilie la fiola
  • 350 g faina
Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura de cacao
  • 1 esenta de rom fiola
  • 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici
Ingrediente pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita de zahar esenta de portocale colorant alimentar rosu si galben
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.

Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.

Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.

Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.

Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

BunicaSabinei 1

23.06.2014, 13:22

Acelea din alimentara dupa parerea mea nu au nici pe departe gustul celor facute acasa. Reteta este foarte buna. Din experienta mea va spun ca nu este necesara hartia de copt. Consistenta aluatului nu prezinta pericol sa se lipeasca, presarati putina faina pentru orice eventualitate si faceti si o economie. Felicitari!

Krystyan Trendy 1

27.06.2014, 08:28

minunate piersicile!

Cra 1

31.08.2014, 14:43

Se pot congela dupa coacere ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede