Piersicute

de Gicuta69 in Dulciuri, 31 Dec 2015 | 3840 vizualizari

 

 Piersicutele intotdeauna apreciate  pe masa de sarbatoare.


 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare
  • Crema:
  • un pachet unt gras
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Decor:
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersicute:

Aluat

Incepem prin a mixa ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins  in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare.

Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe care le punem intr-o tava  tapetata cu hartie de copt cu distanta inte ele ,pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc  usor. Dupa ce se racesc se scobesc  usor cu un cutit.

 

Crema

Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul, adaugam apa si galbenusurile. Amestecam cu telul, apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam  deoparte si o lasam la racit. Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.

 

Asamblare

Umplem  bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam  intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o  tavalim prin zahar tos si o ornam  cu frunze  de mandarin.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piersicute 419885
retete culinare - Piersicute 419886
retete culinare - Piersicute 419887
retete culinare - Piersicute 419888
retete culinare - Piersicute 419889
retete culinare - Piersicute 419890
retete culinare - Piersicute 419891
retete culinare - Piersicute 419892
retete culinare - Piersicute 419893
retete culinare - Piersicute 419894
retete culinare - Piersicute 419895
retete culinare - Piersicute 419896
retete culinare - Piersicute 419897
retete culinare - Piersicute 419898
retete culinare - Piersicute 419899
retete culinare - Piersicute 419900
retete culinare - Piersicute 419903
retete culinare - Piersicute 419904
retete culinare - Piersicute 419905

COMENTARII (20)

Gicuta69 1

02.01.2016, 07:02

simona72 1

02.01.2016, 10:07

Ce frumusele! Felicitari!

katty 1

02.01.2016, 13:18

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D