Piftie de porc

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2010 | 4296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc cu os
  • 3 picioare
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 oua fierte tari
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Parlim  ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam si o taiem si pe ea tot in doua.Punem totul la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda toata carnea si dam in cateva clocote.Spumam intre timp , aruncam apa si apoi spalam carnea.Punem carnea din nou in oala in apa rece .Apa trebuie sa depaseasca in inaltime jumatate sau chiar un pic mai mult din inaltimea cantitatii de carne.Saram si dam la fiert la foc potrivit.Indepartam spuma pe masura ce se formeaza .Adaugam piperul boabe si foile de dafin.Adaugam dupa circa o ora de fiert ceapa curatata si crestata, morcovul  si radacina de patrunjel curatate.Adaugam si concentratul de legume  si  lasam la fiert  la foc mic, acoperind oala cu un capac.Se fierbe pana cand carnea se desface usor de pe oase si nivelul lichidului scade pana aproape de nivelul carnii.Luam oala de pe foc si o lasam circa 1/2 ora sa se racoreasca dupa care scoatem carnea intr-un castron cu ajutorul unei spumiere.Scoatem si legumele fierte.Desfacem carnea de pe oase si o asezam in bolurile in care am pus rondele de morcov si rondele de ou fiert.

Lasam zeama sa se raceasca bine si apoi degresam .Vanturam zeama , potrivim de sare si adaugam usturoiul curatat si  zdrobit.Mai vanturam inca odata incalzim zeama din oala  si apoi strecuram.Cu ajutorul unui polonic repartizam zeama  in fiecare bol cu carne  , avand grija ca de fiecare data cand luam din oala sa amestecam bine.Dam la rece , lasam sa se inchege si apoi servim.

Buna rau..................va astept la o portie cat inca mai am.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piftie de porc 73468
retete culinare - Piftie de porc 73469
retete culinare - Piftie de porc 73470
retete culinare - Piftie de porc 73471
retete culinare - Piftie de porc 73472
retete culinare - Piftie de porc 73473

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

La multi ani,Sylvia!................

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

Nadina,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

babi5 1

16.12.2014, 07:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D