Piftie de porc

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2010 | 8428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc cu os
  • 3 picioare
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 oua fierte tari
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Parlim  ciolanul si picioarele, le curatam si le spalam bine.Atat ciolanul cat si picioarele eu le-am taiat in doua.Pulpa de porc o spalam si o taiem si pe ea tot in doua.Punem totul la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa cuprinda toata carnea si dam in cateva clocote.Spumam intre timp , aruncam apa si apoi spalam carnea.Punem carnea din nou in oala in apa rece .Apa trebuie sa depaseasca in inaltime jumatate sau chiar un pic mai mult din inaltimea cantitatii de carne.Saram si dam la fiert la foc potrivit.Indepartam spuma pe masura ce se formeaza .Adaugam piperul boabe si foile de dafin.Adaugam dupa circa o ora de fiert ceapa curatata si crestata, morcovul  si radacina de patrunjel curatate.Adaugam si concentratul de legume  si  lasam la fiert  la foc mic, acoperind oala cu un capac.Se fierbe pana cand carnea se desface usor de pe oase si nivelul lichidului scade pana aproape de nivelul carnii.Luam oala de pe foc si o lasam circa 1/2 ora sa se racoreasca dupa care scoatem carnea intr-un castron cu ajutorul unei spumiere.Scoatem si legumele fierte.Desfacem carnea de pe oase si o asezam in bolurile in care am pus rondele de morcov si rondele de ou fiert.

Lasam zeama sa se raceasca bine si apoi degresam .Vanturam zeama , potrivim de sare si adaugam usturoiul curatat si  zdrobit.Mai vanturam inca odata incalzim zeama din oala  si apoi strecuram.Cu ajutorul unui polonic repartizam zeama  in fiecare bol cu carne  , avand grija ca de fiecare data cand luam din oala sa amestecam bine.Dam la rece , lasam sa se inchege si apoi servim.

Buna rau..................va astept la o portie cat inca mai am.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

La multi ani,Sylvia!................

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 19:54

Nadina,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

babi5 1

16.12.2014, 07:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de pui