Piftie de porc

de ionix in Porc, 3 Ian 2011 | 8961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • jumătate de cap
  • 1 picior de porc
  • 1 picior de porc afumat
  • câteva bucăţele de carne afumată
  • sare, piper
  • 8 căpăţâni mari cu usturoi
  • o ţelină
  • 3 păstârnaci
  • 4-5 morcovi
  • 3 cepe
  • circa 8 l apă
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Carnea şi piciorul afumat de porc se spală bine şi se dau în două-3 clocote pentru a înlătura eventuală negreală care ar putea face ca piftia să nu mai fie clară. Trebuie să le răzi e negreală cu un cuţit.

Toată carnea necesară pentru piftie se lasă o noapte în apă rece iar a doua zi se spală bine în câteva ape.

După toate aceste procedee, vom pune totul la fiert într-o oală mare. Legumele se pun întregi, după ce au fost curăţate.

Legumele se scot în momentul în care au fiert.

Se fierbe la foc potrivit până când carne acade de pe oase şi se simte apa foarte lipicioasă pe degete.

Se lasă puţin la răcit, cât să fie cplduţă zeama, se scoate carnea.

Se adaugă usturoiul pisat, sare, piper şi se pitroceşte bine, cu un polonic. Vreo 30 de minute pitrocim întruna.

Carnea se ia de pe oase şi se repartizează în vasele în care va fi piftia.

Zeama de piftie se strecoară şi se pune în vase peste carne.

Se dau la răcit, cel puţin 12 ore, şi apoi se serveşte.

Pentru cine mănâncă mai slab, se va înlătura pelicula de grăsime depusă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

negreala de la afumatură trebuie îndepartată foare bine cu un cuţit altfel veţi avea o piftie negricioasă...

2

să spumaţi din când în când, ca la ciorbă, pentru a ieşi piftia cât mai limpede...

3

eu le-am fiert într-un ceaun vechi care a dat un gust bun....

4

sarea, piperul şi usturoiul se pun după gust...

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Criss 1

03.12.2011, 05:34

Super!

ianculubita 1

03.12.2011, 09:04

O adevarata piftie sau racitura mai pe moldoveneste;bravo,bravo!!! acum daca-mi permiti sa-ti dau un sfat:grasimea de deasupra la racituri,trebuie indepartata daca vrei sa prezinti o racitura foarte limpede si un aspect placut ochiului;eu adun grasimea cu servetele de hartie,succes la bucatarit!!!

babi5 1

16.12.2014, 07:01

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume asortate si carne de porc in aspic