Piftie de porc

de corina241 in Porc, 30 Dec 2012 | 3253 vizualizari

 

La noi este traditie,ca in noaptea de Anul NOu sa avem piftie pe masa!Masa frumoasa si imbelsugata va doresc!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan de porc
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • boabe de piper
  • sara mare
  • cateva foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Pregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa.

Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea este fiarta la jumatate adaugam legumele taiate in bucati.Lasam sa fiarba in continuare(nu se adauga apa,pentru ca nu vor mai inchega) pana ce legumele s-au fiert iar carnea se desprinde de pe os.Intre timp curatam usturoiul si-l pisam pentru a-l adauga in zeama de piftie dupa ce am oprit focul.

Amestecam usor pentru a se cuprinde toate aromele,scoatem ciolanul si curatam carnea de pe el pregatind vasele in care vom lasa piftia la inchegat.Toata zeama se trece prin strecuratoare si se va distribui in vase, peste carne.Lasam la inchegat.

POFTA BUNA SI AN NOU CU BUCURII!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piftie de porc 195681
retete culinare - Piftie de porc 195682
retete culinare - Piftie de porc 195683

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.12.2012, 23:44

Buna mai e

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:45

Bune rau

corina241 1

01.01.2013, 20:48

va poftesc la masa cu mare drag!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D