Pilaf cretan cu pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 6 Mai 2018 | 1888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 litri supa de pui (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 400 gr orez cu bob rotund (eu am folosit Aborio)
  • sare, piper, suc de lamaie dupa gust
  • unt
  • salata pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cretan cu pui:

Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se pastreaza intr-o craticioara. 

In cei 1.25 litri se supa se adauga orezul si se fierbe la foc mic spre mediu pana are o consistenta cremoasa, usor apoasa. Se mai adauga supa daca este nevoie. La final, se adauga sare, piper si suc de lamaie si se indeparteaza de pe foc. Se acopera cu un prosop si un capac si se lasa la odihnit cateva minute. Se adauga putin unt inainte de a fi servit.

Intre timp, se indeparteaza pielea si carnea de pe pui. Carnea se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste in supa din craticioara. Se indeparteaza din supa si se presara cu sare, piper si suc de lamaie. 

Se serveste cu pilaf si salata.

TIPS-URI

1

Din pielea si oasele puiului se poate obtine supa concentrata de pui, ideala pentru sosuri, supe, tocanite etc. Se fierb in 2 litri de apa impreuna cu boabe de piper, sare, tije de telina, morcovi, ceapa si o foaie de dafin, la foc mediu spre mic, acoperit partial cu un capac, 3-4 ore. Se strecoara, se lasa putin la racit si se pastreaza in frigider 3 zile maxim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cretan cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Kievskaia