Pilaf cu pui

de gaby_duceag in Pui, 29 Sep 2010 | 5859 vizualizari

 

Asa m-a invatat mama sa-l fac:)))). Stiu ca poate nu e potrivit orezul pe care il folosesc, dar singurul orez care imi place e cel cu bob clasic. In niciun ca orezul cu bob lung:D.

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne de pui(500 gr)
  • o cana orez
  • ulei masline 3-4 linguri
  • un ardel gras rosu
  • un morcov
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite condiment "secretul gustului"
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pui:

Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:))))

Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor  pe toate partile.

Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa)

Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa tocata, morcovul dat pe razatoare, ardeiul tocat.

Se adauga o cana de orez, spalat bine , condimentul, si se "muta" vasul in cuptorul preincalzit.

Eu l-am lasat mai putin de o ora.

Se adauga patrunjelul tocat si sare daca mai este nevoie.

Se serveste alaturi de muraturi sau ardei copti.

 

daaaa, medi, stiu ca-i mai bun si mai frumos CA (ela stiee:)))) )al tau:)))))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf cu pui 53366
retete culinare - Pilaf cu pui 53367

COMENTARII (39)

Laly 1

29.09.2010, 22:34

Vreau si eu un castronel

La Ancuta 1

29.09.2010, 23:26

Vreau si eu o portie dar cu farfurie cu tot, ca imi plac tare mult

gaby_duceag 1

30.09.2010, 07:47

laly, fac mama, fac. ancutzo, nu ti se pare ca exagerezi?))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: