Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan)

de tarasmariana in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2014 | 1513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 20 gr drojdie
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • Umplutura:
  • 700 gr carne de curcan
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • verdeturi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan):

Prepararea aluatului: se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga putina sare si faina cat cuprinde (ptr a forma o coca mai tare buna de modelat). Se lasa la dospit.

Intre timp se face umplutura:se fierbe carnea si se opreste putina apa, apoi se toaca, ceapa se taie solzisori si se caleste, ouale se fierb si se taie, verdeata se taie marunt si se adauga putina apa in care a fiert carnea, se pun toate intr-un bol si se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Cand aluatul a crescut (se opreste mai intai putina coca ptr floricele sau ce model doriti) restul de coca se intinde si se pune umplutura de carne in mijloc, se trag marginile putin si se lipesc, intoarcem placinta si o asezam cu mana si o decoram cu aluatul oprit. Se unge peste tot cu un ou batut apoi se inteapa cu un cutit din loc in loc ca sa iasa aerul si sa nu ramana aluatul umed, se mai lasa deoparte 10 minute sa creasca ca sa nu se crape in cuptor. Se da la cuptor la 200°c ptr 40 minute apoi dupa ce s-a rumenit si e coapta se scoate din cuptor si se unge cu o bucatica de unt ptr a avea luciu.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan) 320668
retete culinare - Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan) 320669
retete culinare - Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan) 320670
retete culinare - Pirog (placinta umpluta cu carne de curcan) 320671

COMENTARII (22)

tarasmariana 1

31.05.2014, 20:28

Multumesc sury!

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:33

Catalina L 1

25.02.2015, 07:32

ce bun si frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L