PITE CU BRANZA SI STAFIDE

de Roda in Prajituri, 7 Iun 2009 | 2370 vizualizari

 

Familia mea adora pite-ul, cu mere, cu branza sau cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 3,75dl. +3 linguri lapte,
  • 250g .margarina,
  • 30g.drojdie proaspata,
  • 375g. faina,
  • 204g.+2 linguri (24g.)indulcitor (praf),
  • putina sare,
  • 8 oua,
  • 500g.branza de vaca degresata,
  • 50g.stafide,
  • 50g. migdale feliate,
  • margarina pentru uns forma;
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PITE CU BRANZA SI STAFIDE:

1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.

2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se adauga drojdia si se amesteca pana se dizolva.

3.Intr-un castron se pune faina cu 36g. indulcitor si putina sare.Se adauga untul topit si putin racit,precum si laptele cu drojdia si un ou.Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la cald 30 de minute.

4.Se separa 5 oua.Restul de margarina / unt se freaca cu 96g.indulcitor pana devine o crema.Budinca racita se trece prin sita si cu lingura, putin cate putin, se incorporeaza in crema de unt .Se adauga , unul cate unul, cele 5 galbenuse ,apoi cele 5 albusuri batute spuma.

5.O forma de 32/37cm. se unge cu margarina.Aluatul cu drojdie  se  intinde in tava,ridicand putin si la margini.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se netezeste crema de branza peste aceasta  foaie.Restul de indulcitor se amesteca  cu doua oua , se bat bine, se adauga stafidele si migdalele feliate  si se unge crema.Peste stafide si migdale se toarna crema de unt.Se coace in cuptor preincalzit, la 175*C, timp de 30 minute.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se continua coacerea inca 30 de minute.Se taie(vezi imaginea) si se presara restul de indulcitor praf.

Obs:Pentru cei care nu doresc sa foloseasca indulcitor, proportiile in zahar sunt urmatoarele:50g.zahar pentru aluat, 200g.zahar pentru crema de unt si 130g. zahar pentru compozitia de branza.

 

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!