Piure de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 4 Oct 2021 | 1946 vizualizari

 

Daca tot am smochine macar sa incer mai multe variante de a le conserva, am ales sa fac un piure pe care o sa-l folosesc la diverse prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg smochine
  • 500 g zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de smochine:

Am spalat smochinele, le-am curatat de coaja, le-am bagat la robot si am obtinut un piure fin. Piureul obtinut l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, am adaugat zaharul , am amestecat bine. Am bagat cratita in cuptor, la foc mediu pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos cratita din cuptor, am pus piureul in borcane sterilizate, le-am capacit, apoi am pus borcanele in cuptorul incins, dupa ce am stins focul, le-am lasat  sa se raceasca in cuptor pana a doua zi. Am obtinut 5 borcane de g. Acum urmeaza s avad ce idei de prajituri imi vin in minte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci