Piureu de cartofi copti cu friptura de pui

de Sim0na in Pui, 28 Noi 2012 | 1066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa, 2 aripioare, 1 ficat pui de curte
  • 6 catei usturoi
  • 10 cartofi micuti
  • cca 100-150 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • o lingura parnezan ras
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de cartofi copti cu friptura de pui:

Carnea de pui am innabusit-o ptr 1 ora... mi-am dorit carnea foarte frageda. Pe la jumatatea timpul am pus cateii de usturoi, lasandu-i pana s-au inmuiat, apoi i-am indepartat.

Cartofii mici (cat oul de gaina) i-am spalat si i-am pus in folie. I-am dat la cuptor ptr cca 1 ora.

Cand au fost gata, i-am curatat rapid (si ptr a nu se raci.. si ptr ca ma frigea), i-am pus intr-un vas de ceramica. Am adaugat untul si sarea si am pasat cartofii. Am adaugat lapte, putin cate putin, amestecand bine. Daca mai este nevoie completati pana veti obtine o compozitie pufoasa. La final am pus parmezan ras. Vasul l-am tinut la cald pana la servire.

Am facut o salata din 3 rosii, 1 castravete, 1 ceapa mica rosie, 1 ardei capia mic, 1 ardei gras verde mic, ½ ardei gras rosu, sare, otet balsamic si ulei de masline.

Am servit piureul cu carnita de pui, salata asortata si... o cana de must!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-0
Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-1
Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-2
Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-3
Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-4
Piureu de cartofi copti cu friptura de pui-5

COMENTARII (20)

MonaMimi

MonaMimi 1

29.11.2012, 11:10

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:53

bun

Valclaudia

Valclaudia 1

09.01.2014, 06:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!