Pizza

de Swanheart in Pizza, 2 Oct 2009 | 1994 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 300 ml apa
  • 450 gr. faina pentru pizza (eu folosesc si normala)
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 pachet drojdie uscata
Pentru compozitie:
  • sos de rosii
  • salam sau sunca (sau ambele)
  • un borcan ciuperci
  • o cutie porumb
  • mozarella
  • ardei
  • ceapa
  • masline
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Se framanata un aluat de pizza (eu il fac la masina de paine), din ingredientele de mai sus. Dupa ce e dospit, se incinge cuptorul si se intinde aluatul in forma dorita (eu l-as prefera rotund, dar neavand tava rotunda, in fac intr-una dreptunghiulara). Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu oregano, apoi se aseaza in ordine celelalte ingrediente, incepand cu salamul si terminand cu mozarella.

Se da la cuptorul incins pana cand mozarella se topeste si se rumeneste. Totusi, trebuie sa fim atenti daca e copt blatul.

 

TIPS-URI

1

in ultima perioada, in loc de aluat, folosesc lipii libaneze. Sunt delicioase, si reduc timpul de preparare, plus ca nu mai risc sa nu se coaca aluatul.

RETETA IN IMAGINI

Pizza-0
Pizza-1
Pizza-2
Pizza-3
Pizza-4

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04