Pizza

de Aletta in Pizza, 29 Apr 2015 | 2408 vizualizari

 

Aluatul pentru pizza il am de pe bucataras, se numeste : Aluat Clasic de Pizza.
Il recomand, e foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 0,5 g sare
  • 6 linguri de ulei
  • 450 ml apa
  • 50 g drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 200 g ciuperci
  • 250 g sunca
  • 200 g mozzarella
  • 200 g cascaval ras
  • parmezan
  • pasta de tomate 100 g
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ulei.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Pentru aluat punem apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si drojdia la crescut timp de 15 minute.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, intr-un bol punem faina, sarea si amestecul de drojdie si uleiul si omogenizam cu o lingura de lemn apoi cu mainile se framanta.

Se lasa la crescut 30 minute.

Ungem o tava cu unt apoi cu mainile asezam aluatul in tava, il intepam cu o furculita in cateva locuri pentru a preveni umflarea aluatului prea mult :)

Aluatul se unge cu o pasta formata din pasta de tomate, busuioc, oregano, ulei, sarea si piperul.

Se aseaza ingrediente in oricare ordine doriti.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga masline,ardei rosu gras sau prosciutto care ii da un gust foarte aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza la multicooker