Pizza cu aluat subtire

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 3 Mai 2010 | 6493 vizualizari

 

by oana si madi...in sfarsit am gasit o reteta care sa imi placa la nebunie, niciodata nu-mi iesea blatul asa cum vroiam pana am dat de reteta asta, ms fetelor :*

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 150 g faina
  • 1 lingura cu ulei
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • putina sare
  • 125 ml lapte rece
  • pt toping:
  • cascaval ras
  • ciuperci
  • carnaciori
  • kaiser
  • sos de pizza
  • ardei rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat subtire:

Pt blat:

Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.

  Formam de bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. ( eu am lasat-o mai mult ca sa fiu sigura ca imi iese :D)

Intindem o foaie subtire, o ungem cu ulei, apoi cu sosul de pizza si vom pune ciupercile taiate felii, kaiser-ul, cranaciorii, ardeiul si deasupra cascaval ras.

Dam la cuptor pt cca 10 min.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu aluat subtire 29967
retete culinare - Pizza cu aluat subtire 29968
retete culinare - Pizza cu aluat subtire 29969
retete culinare - Pizza cu aluat subtire 29970

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.05.2010, 15:47

pai cum am zis fac una maareeee sa ajunga la toata lumea

Ana_Maria269 1

20.08.2011, 13:03

De cand am incercat aceasta reteta nu mai cumar pizza, o fac acasa deoarece este mult mult mai buna... este extraordinara exact blatul pe care il cautam , felicitari

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 16:40

uhhh ce bine arata,daca Ana zice ca e buna o s-o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D