Pizza cu blat pufos

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Dec 2011 | 26507 vizualizari

 

Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • pt topping:
  • salam
  • cascaval
  • ciuperci la conserva
  • ketchup dulce/iute
  • ardei rosu

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1 ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, ungem o tava cu ulei, luam aluatul si-l intindem cu mana direct in tava, ungem cu o lingura de ulei de masline, apoi cu ketchup, punem un strat de cascaval ras, pe urma salamul taiat feliute, ciupercutele, ardeiul si din nou un strat de cascaval ras.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 - 50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda alaturi de un pahar de cola rece!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti ca blatul sa iasa mai pufos decat mi-a iesit mie, nu-l mai ungeti nici cu ulei, nici cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

28.12.2011, 15:45

Delicioasa!
Sarbatori Fericite!

lia maria 1

28.12.2011, 17:32

si eu am pofta de pizza si chiar acuma e aluatul la dospit pana o fac eu gust de la tine putin

diaconta 1

29.12.2011, 19:53

hi hi maine fac si eu,ca prea mi-e pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos, fara framantare