Pizza cu branza Margherita

de Catalina L in Pizza, 24 Feb 2015 | 545 vizualizari

 

Ideea de pizza este mai veche decat Italia.Pentru prima data grecii au fost cu ideea de a coace paine in forme rotunde si plate si de a adauga diferite alte alimente deasupra. Preferata lor era o combinatie de uleiuri de masline si anumite condimente. Ca toppinguri alegeau cartofi si frunze, diferite feluri de carne si chiar si fructe. Este o certitudine ca grecii ar fi folosit si rosiile, daca acestea ar fi fost descoperite la vremea aceea! Mozzarella adevarata era importata de greci din India, astfel ca era destul de putin accesibila.

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriță rasa de sare
  • 15 cl de apă
  • sos de rosii, mozarella, cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza Margherita:

Am folosit masina de paine : program aluat.

Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea.

După 1 oră si 50 minute aluatul este gata.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se pune in tava unsa.

Peste aluat se pune sosul de rosii de casa (l-am mixat inainte) vezi reteta aici

Adăugați mozzarella si mult cascaval ras.

Pune în cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Simplu si bun..... Pofta Buna!!!!!

 

TIPS-URI

1

am profitat de masina de paine si am multiplicat rețeta de 3 ori (2 pachete de drojdie numai) pentru a face 3 pizza

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu branza Margherita-0
Pizza cu branza Margherita-1
Pizza cu branza Margherita-2
Pizza cu branza Margherita-3
Pizza cu branza Margherita-4
Pizza cu branza Margherita-5
Pizza cu branza Margherita-6

COMENTARII (12)

dantes

dantes 1

25.02.2015, 08:11

Buna!

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2015, 20:36

Rux

Rux 1

27.02.2015, 21:04

Este pizza mea preferata! Grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!