Pizza cu prosciutto si capere

de Angelica in Pizza, 8 Oct 2013 | 688 vizualizari

 

Imi place pizza de nu mai pot in orice fel si chip!!!
De data asta am incercat o combinatie mai indrazneatza si am pus pe pizza si capere.Bine am facut, caci, este un ingredient foarte potrivit.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • -750 gr. faina alba
  • -5 linguri de ulei de masline
  • -1 lingura drojdie uscata
  • -1 lingura de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • -500 ml.apa calduta
  • Topping:
  • -ketchup Univer
  • -250 gr. prosciutto
  • -1 dovlecel potrivit de mare
  • -3 linguri de capere
  • -200 de.cascaval
  • -200 gr.boabe de porumb
  • -cimbru si oregano uscat
  • -busuioc proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto si capere:

1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.

2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.

3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul.

4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine.

5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele  pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup Univer si presam lejer putin cimbru si oregano uscat.

6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit.

7.Dam tava  la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.

8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat(cine doreste si cu cimbru) si servim calda.

Pofta mare va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu prosciutto si capere 267157
retete culinare - Pizza cu prosciutto si capere 267158
retete culinare - Pizza cu prosciutto si capere 267159
retete culinare - Pizza cu prosciutto si capere 267160
retete culinare - Pizza cu prosciutto si capere 267161

COMENTARII (11)

Rocsi 1

08.10.2013, 21:49

Lia_ 1

09.10.2013, 05:16

prezentari super si e si buna

Angelica 1

09.10.2013, 10:59

Multumesc dragelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18