Pizza cu rosii cherry

de simsim82 in Pizza, 15 Feb 2014 | 1022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 g drojdie
  • 50 ml ulei de masline
  • 7-8 rosii cherry
  • sare grunjoasa
  • oregano sau rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu rosii cherry:

Se amesteca apa cu sarea, zaharul si 25 ml ulei. se adauga jumatate din cantitatea de faina si se amesteca bine. Apoi se adauga drojdia maruntita si se amesteca bine,pana se incorporeaza. La final se adauga restul de faina si se framanta pana se dezlipeste aluatul de maini.

Intr-o tava turnam in centru 25 ml ulei si asezam aluatul pe ulei, apoi cu o pensula ungem tot aluatul cu uleiul din tava. Lasam la crescut o ora.

Dupa ce creste, se intinde aluatul, cu mainile, pana ajunge in toate colturile tavii. Se mai lasa 30 minute la crescut. Apoi se apasa cu degetele pe aluat (astfel nu va creste foarte mult) si se aseaza din loc in loc jumatati de rosii cherry. Se presara cu sare grunjoasa si oregano sau rozmarin. Se da la cuptor la 200 grade C pana se rumeneste.

Se scoate din tava si se lasa pe un gratar, sa ramana crocanta.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 persoane nu foarte infometate :P

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu rosii cherry 298331
retete culinare - Pizza cu rosii cherry 298332
retete culinare - Pizza cu rosii cherry 298333
retete culinare - Pizza cu rosii cherry 298334

COMENTARII (9)

deyutzky 1

16.02.2014, 10:37

o felie de pizza nu refuz

Rocsi 1

16.02.2014, 13:37

Buna

portiadelumina 1

17.02.2014, 09:45

Pizza nu se refuză niciodată, adică nici dimineaţa, nici seara, nici la prânz.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: