Pizza cu salam si porumb

de Ancutsa in Retete Delikat, 21 Iul 2018 | 2644 vizualizari

 

Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, la care am folosit oregano de la Delikat. De data aceasta, am decorat cu mai multe feluri de salam, rosioare, ardei gras si mult cascaval. Imi place mult aroma porumbului pe pizza si, pentru ca am fiert porumb cu o zi inainte, am pastrat si pentru aceasta.
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • un plic drojdie uscata (7 g);
  • 400 g faina;
  • 330 ml apa calduta;
  • Cateva linguri ulei;
  • 1 lingurita sare;
  • Oregano Delikat,
  • Busuioc,
  • pentru decorat:
  • 150 g salam rustic,
  • 100 g salam banatean,
  • 200 g salam de vara,
  • 2 rosii,
  • 1 ardei gras,
  • 1 porumb fiert,
  • cascaval ras,
  • ketchup dulce si picant, dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam si porumb:

 

Pentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent.

Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, se transfera intr-o tava. Eu am o tava pentru pizza cu orificii, care permite aerului din cuptor sa coaca pizza mai frumos, astfel incat zici ca e pe vatra.

Se inteapa aluatul din loc in loc, se unge cu ketchup, se presara busuioc, apoi se decoreaza dupa gust cu salamurile feliate, rosiile, ardeiul taiat fasii si porumb.

Se da cascavalul pe razatoarea mare si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.

 

Timp de pregatire: 1h

Timp de coacere: aprox 20min.

Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/pizza-cu-salam-si-porumb.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post